Wat is er op astrologisch gebied in 2020 zo al gaande?

Volg het onderstaande astrologie journaal 2020. Informatie over specifieke planeet samenstanden (conjuncties). Zoals; Pluto en Saturnus in Steenbok.
 
 

– 12 januari, de eerste van drie grote conjuncties van dit jaar. Namelijk Saturnus en Pluto in Steenbok

Zijn we klaar om het oude systeem los te laten, door de diepte van onzekerheid/angst te waden. De overkant te bereiken om daar het nieuwe te ontdekken en te omarmen? Bovendien wat hebben we nodig om de remmen te smeren, zodat we de vrijheid tegemoet kunnen treden. Los van wat ons vasthoudt/beperkt?
 

– 23 maart, zien we Mars te samen met Pluto in Steenbok

Kijken we naar dit huidige moment. Dan zien we dat het inmiddels beruchte virus zich op wereldniveau in een razend snel en agressief tempo aan het verspreiden is. Met alle gevolgen van dien.

Zo komt ons dagelijks leven tot stilstand en worden we dus gedwongen om terug te keren naar onze innerlijke wereld. Terug naar onze roots. Wie zijn we en wat komen we hier doen? Wat maakt het virus zichtbaar en wat leert het ons? Voorbij de overlevingsmodus in de stilte en de bezinning. De diepte in en onderzoeken wat er werkelijk is.
 

– 31 maart, tikt Mars – Saturnus in Waterman aan

Vanaf dat moment kunnen we ons meer geremd of gefrustreerd voelen in het vrij bewegen in contact met groepen en de buitenwereld. Maar we kunnen ook boosheid of beperking voelen door de politiek of autoriteiten. Omdat er te veel of te weinig maatregelen genomen worden in de situatie waar we ons nu in bevinden. Waardoor onze vrijheid wordt aangetast. Hetgeen tot onrust of rebellie kan leiden.
 

– 5 april, wordt de tweede grote conjunctie geactiveerd en geeft Jupiter – Pluto een hand in Steenbok

Zo kunnen er zaken of situaties omhoog komen uit het verborgene. Waar we onze ogen/oren voor hebben gesloten. Bijvoorbeeld specifieke thema’s met betrekking tot: macht, dood, wedergeboorte, dogma’s, religie, politiek, financiën of wettelijke aangelegenheden. Deze kunnen nu ruimschoots zichtbaar of uitvergroot worden.
 

– 1 mei, staat Mercurius samen met Uranus in Stier

Dit kan betekenen dat we op een originele nog onbekende manier met elkaar verbinden. Of maken we hernieuwd contact met de natuur. Maar het kan ook zijn dat we bijvoorbeeld kennis opdoen met nieuwe bereidingsvormen. Hierbij kun je denken aan: voedsel of op een revolutionaire manier voedsel verbouwen. Waarbij liefde en respect voor moeder Aarde en de samenleving belangrijk componenten zijn. Misschien kan het ook zijn dat er nieuwe informatie wordt aangereikt. Bijvoorbeeld op het gebied van technologie of wetenschap. Wat wereldwijd voor een grote doorbraak kan zorgen.

Echter kan er vanuit het huidige systeem tegenwerking of weerstand ontstaan op deze unieke vernieuwingen. Wat vragen oproept zoals: “Waarom veranderen – we doen het al jaren zo.” “Wat levert het op” of “vroeger was alles beter”.
 

– 13 juni, gaat Mars deze keer samen met Neptunus in Vissen

Op het gebied van creativiteit, spel en plezier, wil de vurige energie helemaal los. Op alle fronten genieten, feestvieren en uit zijn dak gaan. Bovendien kan het niet gek genoeg. Hierbij kan Mars zo opgaan in wat hem geboden wordt dat hij zichzelf volledig verliest. Met alle gevolgen van dien.

Gezien de huidige situatie waar het virus nog niet uitgewoed is, kan dit water op het vuur zijn. Waarbij het vonken regent die zich razendsnel via de extreem droge grond verspreiden.

Een oud spreekwoord zegt: “Bezint eer ge begint”. Dit kan voor deze periode zo maar van toepassing zijn. Dus wees alert en waakzaam waar je je vuur laat ontbranden. Check de veiligheid zowel voor jezelf als je omgeving. Eenmaal deze weg ingeslagen, is de weg terug onzichtbaar.

 
 
Wil je meer weten over astrologie? Ben je geïnteresseerd in de planeet samenstanden (conjuncties) in jouw horoscoop? Ik vind het super leuk om dit uit te werken en je hier over te informeren.
 
Neem even contact op en dan bespreken we waar ik jou mee van dienst kan zijn.