Sinds diverse jaren mag ik mij inwoonster van de provincie Flevoland noemen, een bijzondere en mooie provincie. Flevoland is opgedeeld in de Noordoostpolder en de Flevopolder. De Flevopolder bestaat uit Zuiderlijk- (Almere en Zeewolde) en Oosterlijk Flevoland (Lelystad, Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant).
 
Licht ik hieronder Dronten uit, want dit is de plaats waar ik woon. Deze is gelegen nabij Lelystad, Biddinghuizen en Swifterbant en wat is er zoal te doen en te vinden in Dronten en omgeving?
 
– De Meerpaal en de Meerpaaldagen (Dronten).
– WijLand festival (Dronten).
– MEC Museum (Dronten).
– Lowlands (Biddinghuizen).
– Opwekking (Biddinghuizen).
– Walibi (Biddinghuizen).
– Het Natuurpark (Lelystad).
– Airport (Lelystad).
– Marker Wadden (tussen Lelystad en Enkhuizen).
– Veel meer……
 
Dronten wordt omringd door diverse boomrijke gedeeltes en heeft zelfs een dorpsbos “Het Wisentbos“, waar het mooi wandelen is en regelmatig activiteiten georganiseerd worden.
 
Het heeft even tijd nodig gehad voordat ik gewend was, aan het dorp, de enorme weidsheid en de stilte. Zodra ik het verlaat word ik begroet door grote open velden. In de lente worden deze door de mooiste tulpen gekleurd, in zomer is er allerlei eetbaars op te vinden, in de herfst rijden de trekkers af en aan om te oogsten en in de winter zijn ze leeg.
 
Kom ik vanaf Harderwijk de polder inrijden dan voelt het als “thuis” komen. De wind zuivert, maakt mijn hoofd leeg en zet de bomen aan tot het zingen van hun lied. De leegte zorgt voor ruimte. Een bijzondere provincie waar ik met veel plezier woon, waar ik uitgedaagd word, waar ik inspiratie vind en het gevoel van vrijheid ervaar.

Hoe word jij geïnspireerd door de plaats waar je woont?

 

Overzicht blog