Werken met symboliek
Symboliek en universele beeldtaal, je komt het overal om je heen tegen onder andere; in het verkeer, reclame, social media, tv in de vorm van een verkeersbord, een logo of een huismerk. In steden, gebouwen of kerken is het te herkennen aan bijvoorbeeld: een kruis, een engel, een adelaar of Vrouwe Justitia (geblinddoekte vrouw met een weegschaal in haar hand). Het heeft zijn of haar eigen geschiedenis en betekenis, welke ooit door de Grieken, de Romeinen, de Indianen of de Egyptenaren al gebruikt werden. Ook vormen en kleuren hebben een betekenis, een ronde vorm staat voor zachtheid en blauw is de kleur van de communicatie.

Alles om ons heen is symboliek, kijk maar eens naar een boom. Hoe zien de stam, de bladeren of de takken eruit en wat zegt dit over ons? Planten, bloemen, getallen, handen, planeten, dromen etc. vertegenwoordigen allen hun eigen symbolische waarde. Bij het getal 1 hoort vernieuwing, iets opstarten en mannelijkheid. De Brandnetel staat symbool voor een krachtige, stimulerende werking en de planeet Mars is gekoppeld aan daadkracht, actie en voor jezelf opkomen.

Dit maakt het zo interessant en bijzonder. Een getal waar je mee kunt rekenen, maar waar ook een diepere betekenis aan gekoppeld is. Een planeet die met een telescoop waarneembaar is en tegelijk een universele energie uitzendt. Een plant aan de waterkant die daar niet zo maar staat maar een boodschap heeft.

Daar deze symboliek voor iedereen toegankelijk is, kan het waargenomen en ervaren worden. Wanneer dit vertaald wordt met betrekking tot jouw vraag of situatie, kun je het thema wat er bij hoort herkennen en begrijpen en kan het aangepakt en opgelost worden.

 

Numerologie
De theorie achter de numerologie (de leer der getallen) is gebaseerd op het gedachtengoed van Pythagoras. Hij gaf aan dat alles numeriek omgezet kan worden, waardoor het uiteindelijk terug te brengen is tot een getal met de bijbehorende symboliek. Door deze te vertalen ontstaan sleutels die op iedere deur passen. Met behulp van jouw volledige voor- en achternaam en geboortedatum wordt jouw vraag omgezet naar een praktisch inzicht.

Astrologie
Deze gaat er vanuit dat de kosmos en de aarde met elkaar in relatie staan. (Niet te verwarren met een horoscoop en de sterrenbeelden die je terugvindt in een krant of tijdschrift). Hierbij wordt gekeken naar planeetstanden ten tijde van de geboorte. Deze weerspiegelen op symbolische wijze het karakter en levensloop. Door in eerste instantie de dierenriemtekens hierbij te betrekken, is het mogelijk een vertaling naar jouw vraag of situatie te maken.

Handanalyse
Indrukken en ervaringen die je op doet in jouw leven zijn zichtbaar in jouw handen. Onder andere in de lijnen, vorm, heuvels, nagels en lengte van de vingers. Door de handen te lezen en dit vertalen is het mogelijk om een gericht antwoord te vinden op jouw vraag.

Inzichtkaarten
Met behulp van zelfontwikkelde inzichtkaarten of tarotkaarten wordt een kaartlegging gedaan. Hierdoor wordt snel duidelijk en inzichtelijk welk thema er in jouw leven op dit moment actueel is.