Werken met symboliek

 

Symboliek een universele beeldtaal

Het is overal om je heen; in de reclame, social media, tv – als logo of een huismerk. In gebouwen of kerken is het te herkennen aan bijvoorbeeld: Vrouwe Justitia (geblinddoekte vrouw met weegschaal in hand), een engel of een adelaar.
 

Symboliek kent een eigen geschiedenis en betekenis

Het is ooit door de Grieken, de Indianen of de Egyptenaren al gebruikt. Vormen en kleuren hebben ook een betekenis, een ronde vorm staat voor zachtheid en blauw is de kleur van de communicatie. Alles om ons heen is symboliek, kijk maar eens naar een boom. Hoe zien de stam, de bladeren of de takken eruit en wat zegt dit over ons? Planten, bloemen, getallen, handen, planeten, dromen etc. vertegenwoordigen allen hun eigen symbolische waarde.
 
Bij het getal 1 hoort vernieuwing, iets opstarten, daadkracht. De Kamille staat symbool voor een zuiverende, reinigende werking. De planeet Mercurius is gekoppeld aan communicatie, verbinding, handelen.
 

Dit maakt het zo interessant en bijzonder.

 
Een getal waar je mee kunt rekenen, maar waar ook een diepere betekenis aan gekoppeld is. Een planeet die met een telescoop waarneembaar is en tegelijk een universele energie uitzendt. Een plant aan de waterkant die daar niet zo maar staat maar een boodschap heeft. Daar deze symboliek voor iedereen toegankelijk is, kan het waargenomen en ervaren worden. Wanneer dit vertaald wordt met betrekking tot jouw vraag of situatie, kun je het thema wat er bij hoort herkennen en begrijpen en kan het aangepakt en opgelost worden.
 

Numerologie

 
De theorie achter de numerologie (de leer der getallen) is gebaseerd op het gedachtengoed van Pythagoras. Hij gaf aan dat alles numeriek omgezet kan worden, waardoor het uiteindelijk terug te brengen is tot een getal met de bijbehorende symboliek.

Door deze te vertalen ontstaan sleutels die op iedere deur passen. Met behulp van de voor-, achternaam, geboortedatum is het mogelijk om een karakterschets te maken, wat inzicht en herkenning biedt.

Astrologie

 
De kosmos en de aarde staan in relatie met elkaar. (Niet te verwarren met een horoscoop en de sterrenbeelden die je terugvindt in een krant of tijdschrift). Hierbij wordt gekeken naar planeetstanden ten tijde van de geboorte.

Deze weerspiegelen op symbolische wijze het karakter en iemands levensloop. Door in eerste instantie de dierenriemtekens hierbij te betrekken, is het mogelijk een vertaling naar jouw vraag of situatie te maken.